Gestalttherapie

 

Gestalttherapie

Volgens de Gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Om die reden wordt de Gestalttherapie de psychotherapie van het contact genoemd. Uitgangspunt is dat een mens een onlosmakelijk onderdeel is van zijn omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat. Volgens de Gestaltbenadering ervaren mensen psychische problemen wanneer het contact met hun omgeving verstoord is en ze niet in staat zijn om dat te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapieën die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht.

In Gestalttherapie staat daarom de ontmoeting van mens tot mens centraal: wie ben jij? Wat beweegt jou? Wat gebeurt er in het contact tussen jou en mij?
Zonder oordeel kijken we naar wat er gebeurt en ontdekken we wat jij nodig hebt.
Een Gestalttherapeut helpt je om in het hier-en-nu aanwezig te zijn. En door aanwezig te zijn in het hier-en-nu, komt de aandacht te liggen bij dat wat werkelijk belangrijk is. Zodat je keuzes kunt maken die waarachtig zijn en werkelijk bij jou passen.
Gestalttherapie is een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?